BIZ Betje Wolffstraat, Den Haag

Betje_Wolffstraat_Den_Haag_1

De Zakenpartner is als kwartiermaker aangesteld om de ondernemers van Betje Wolffstraat te begeleiden naar een BedrijveninvestingsZone (BIZ).

Een BIZ is een uniek instrument voor ondernemers en vastgoedeigenaren om de kosten voor het verbeteren van de kwaliteit van winkelgebieden of bedrijventerreinen om te slaan over alle belanghebbenden en zo de basis voor de samenwerking te verbeteren. Voorwaarde is wel dat een meerderheid van degenen die mee betalen met de BIZ instemmen. De gemeente faciliteert de BIZ-organisatie door de bijdrage aan de BIZ te innen en controleert de gang van zaken.

Betje Wolffstraat is het belangrijkste wijkwinkelcentrum van de wijk Moerwijk met 45 enthousiaste ondernemers die aan hun toekomst werken. De Zakenpartner is aangesteld om het volledige traject te begeleiden. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het schrijven van plan van aanpak, afstemming met de gemeente en dienst gemeentelijke belastingen, enthousiasmeren van de ondernemers en begeleiden en adviseren van het bestuur van de BIZ-vereniging.
Inmiddels is het plan van aanpak door de gemeenteraad akkoord bevonden en werd vrijdag 25 september de uitvoeringsovereenkomst getekend door wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens de heer Karsten Klein.

Eind 2015 vindt de officiële draagvlakmeting plaats.