Young@Work

DSC_0050

Woensdag 18 november 2015 was het dan zover; Young@Work georganiseerd door het Stadsdeel West, gemeente Amsterdam in samenwerking met de Zakenpartner. Een middel om alle behaalde successen en resultaten rondom het terugdringen van jeugdwerkloosheid in een positief daglicht te zetten.

Er gebeurt heel veel op het gebied van Jeugdwerkloosheid in Stadsdeel West. Waar werkloze jongeren en geïnteresseerde werkgevers elkaar veelal niet goed konden vinden, is dat dankzij een aantal nieuwe projecten nu wel het geval.

Het event vond plaats in het gebouw ‘Het Sieraad’ in de wijk de Baarsjes in Amsterdam West. Dit gerestaureerde rijksmonument was de ideale locatie om een sfeervol event te organiseren. Bij binnenkomst werden alle bezoekers verwelkomt door een aantal eerstejaars ROC-studenten, die voor de gehele middag werden ingezet als gastheren/gastvrouwen. In het Atrium konden verschillende jongeren en werkgevers vervolgens informatie inwinnen bij de 12 marktkramen, die werden bemand door de verschillende partijen gericht op het tegengaan van Jeugdwerkloosheid.

Het programma van de dag was zo opgezet, dat het plenaire gedeelte werd afgewisseld door een tweetal workshoprondes in de sub-zalen van het gebouw. Deze workshops waren gericht op het informeren en samenbrengen van jongeren en geïnteresseerde werkgevers.

De verdere invulling van het centrale gedeelte werd ingevuld door gastsprekers als Dries Boussatta (oud voetbal international), Sportcoaches West, Arjan Vliegenthart (wethouder Werk, Inkomen en Participatie) en Fenna Ulichki (Portefeuillehouder Jongeren in West).

Het slotgedeelte van de dag stond in het teken van de uitreiking verkeers-cerficaten, de verloting van de CV-Spots en de presentatie van de Metamorfose. Hierbij werden drie vooraf gekozen jongeren gedurende het event getransformeerd (door Beauty Bank en Dress for Succes) tot goed uitziende jongeren, klaar voor de toekomstige sollicitaties.

De Zakenpartner kijkt samen met stadsdeel West terug op een feestelijke middag, waar ook op de dag zelf een aantal matches tussen werkloze jongeren en geïnteresseerde werkgevers zijn gemaakt. Een geslaagde middag die wellicht een jaarlijks terugkerend event kan worden.