De Zakenpartner spreekt bij Pakhuis De Zwijger.

dezwijger_zaal

Pakhuis de Zwijger is een unieke Amsterdamse culturele organisatie is uitgegroeid tot hét onafhankelijke platform van en voor de stad Amsterdam en haar inwoners.
In de transitie naar een duurzame samenleving is de plaats van de stad heel complex. De creatieve en innovatieve aanpak van deze materie is het handelsmerk geworden van Pakhuis de Zwijger. Onder de noemer “Nieuw Amsterdam – stad in transitie” wordt geprogrammeerd op de urgente en complexe stedelijke opgaven van deze tijd.

Op woensdag 29 juni 2016 vanaf 20:00 uur heeft Pakhuis De Zwijger “Een straatje zonder eind” als thema in het avondprogramma: ook als je niet dagelijks in de winkelstraat komt kan het je niet ontgaan zijn: de winkelstraat loopt leeg. Steeds meer grote winkelketens vallen om en laten een plek achter waar men liever met grote boog omheen loopt. De winkelstraat sterft uit, zo lijkt het. Maar het kan ook anders! Zo werd de Czaar Peterstraat onlangs nog uitgeroepen tot Leukste Winkelstraat van Nederland en verschijnen er vernieuwende pop-upstores in het centrum. Ook technologische mogelijkheden worden steeds vaker ingezet, maar wat is het effect? Want hoe ziet de ideale winkelstraat van de toekomst er eigenlijk uit?

pakhuis-de-zwijger-©-Jorinde-Tenten-e1453121948497-1024x682In dit programma verkennen we hoe de toekomst van de winkelstraat eruit kan zien. Wat werkt juist wel en wat werkt juist niet? Bestaat de winkelstraat die we nu kennen überhaupt nog wel, of bestellen we alleen nog maar online? Gaan pop-upstores van tijdelijk naar permanent en hoe zit het met de trends? Verschillende praktijkcases komen aan het woord en geven hun visie over hun ideale winkelstraat van de toekomst.

 

Eva Koster van De Zakenpartner is winkelstraat manager van de Czaar Peterstraat in Amsterdam, leukste winkelstraat van Nederland. Samen met de ondernemers in de straat weet zij de buurt tot een levendig en gezellig winkelgebied te maken. Ondanks dat deze straat niet in het centrum ligt lukt dat namelijk aardig goed, of is dat juist de kracht? Eva Koster komt samen met Laura Wienesen, voorzitter van de winkeliersvereniging, vertellen.

Voor meer informatie:
https://dezwijger.nl/programma/een-straatje-zonder-eind