DZP verzorgt het omgevingsmanagement bij de vernieuwing van het Leidseplein

schermafbeelding-2017-01-24-om-13-00-37

Het Leidseplein gaat grondig op de schop. Het Leidseplein is een van de drukste plekken van Amsterdam. Een plein met zeer veel bezoekers die momenteel hand in hand gaan met de vele fietsers, trams, automobilisten, taxi’s etc. Dit moet anders. De kern van de vernieuwingsopgave: meer ruimte voor voetganger en een hoogwaardig ingerichte openbare ruimte. Om deze hoogwaardige inrichting te creëren wordt het gehele plein momenteel bestraat met natuursteen. Voor auto’s en taxi’s is op het vernieuwde Leidseplein geen plaats meer.
Naast de aanpak van het gehele plein wordt ook de Leidsebrug nog grondig vernieuwd, waarbij de historische elementen behouden blijven.

Kortom werkzaamheden met een enorme impact op de omgeving. Vanuit DZP is Bas door het Projectbureau Leidseplein ingeschakeld om dit proces tussen project en de directe omgeving te begeleiden. Bouwen aan relaties met de vele stakeholders van het project, helder zijn over wat wel en niet kan tijdens de uitvoering en richting de projectorganisatie staan voor de belangen van ondernemers, hotels, bewoners en andere gebruikers van het Leidseplein. Onderstaande timelapse geeft een mooi beeld van de impact die het werk heeft op de omgeving van het Leidseplein.

 

Meer weten over dit project?
B.lodder@dzp.nl / 06-1882 0173