DZP projectleiding vernieuwd Marie Heinekenplein

nieuws_dzp_jan2017

Op 1 december is het vernieuwde Marie Heinekenplein feestelijk geopend. Stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar verrichtte de officiële opening. Daarna volgde een bijzondere openingsact met het waterelement in actie waarbij de verlichte waterstralen ‘dansten’ op de tonen van “Celebration Time” van Kool and The Gang.

Bewoners, ondernemers Didi van den Nieuwenhuijzen van restaurant & loungebar De Kleine Valk en Ray van ’t Hooft van tapas bar & restaurant Barça, en stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar openden het plein. Voor deze opening en voor de aanpak van het plein hebben bewoners en ondernemers zich actief ingezet.

Bestuurder Paul Slettenhaar: “De aanpak van het Marie Heinekenplein is een goed voorbeeld van samenwerking tussen bewoners, ondernemers, een private partij en het stadsdeel. Door het gebruik van mooie duurzame materialen heeft het plein allure gekregen en zijn de gebruiksmogelijkheden vergroot.”

nieuws_dzp_jan2017v2Vanaf februari 2016 is er hard gewerkt aan het groot onderhoud van het Marie Heinekenplein. In de voorbereiding hiervan is intensief samengewerkt met bewoners en ondernemers. Samen met hen is er een ontwerp gemaakt met meer groen, betere verlichting, diverse zitelementen, goede zichtbaarheid en bereikbaarheid van de ondernemingen, gelijkblijvende terrassencapaciteit en meer fietsparkeerplekken. Ook heeft het vernieuwde plein een waterelement dat mogelijk werd gemaakt door een financiële bijdrage van Heineken. Katja Schinkel is als projectleider vanaf participatie, ontwerp tot en met de uitvoering betrokken geweest bij het realiseren van de vernieuwing van het plein.